1036 Budapest, Viador u. 3-5.
1036 Budapest, Viador u. 3-5.
Post Image
27 márc, 2021
Posted by electronx_admin
0 comment

A 3 legjobb okos otthon rendszer

A 2020-as évben egy okos otthon rendszer már nem csak arról szól, hogy megkérdezzük Alexától hogy mennyi idő van, esetleg milyen időjárás várható a mai nap. A technológia fejlődéssel, az 5G egyre nagyobb térhódításával fokozatosan, de egyre nagyobb mértékben veszik át az automatizmusok az életünk bizonyos teendőit. Erről nagyon sokan vitatkoznak, hogy mennyi árny oldala van ennek, de a pozitív tulajdonságokról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen életünk sokkal kényelmesebbé válik. Rengeteg mindennapos teendők elvégzéstől megszabadulunk vagy legalábbis egyszerűbben elvégezhetjük, ezzel időt spórolva és másra fordítva.


Mi a különbség az okos otthon rendszer és az intelligens eszköz között?

Az okos otthon rendszer egy átfogó parancsnoki, irányítói rendszer, ami alá az összes intelligens eszköz van besorolva. Ez a rendszer irányítja az épületben található összes eszközt. Ilyen például Alexa és a Google Assistant. Az intelligens eszköz, ami adatot tovább az irányító rendszer felé, amivel a felhasználó „kommunikál”. Ilyen például egy Amazon Echo vagy a Philips Hue izzó.


A 3 legjobb okos otthon rendszer

 

1. Amazon Alexa okos otthon rendszer

Több mint 20 000 harmadik fél általi integrációval az Alexa kétségtelenül az egyik legátfogóbb intelligens otthoni ökoszisztéma, amely ma elérhető. Alexa nem csak az időjárás elmondására képes, rengeteg lehetőségre van opciónk. Például beépülhet akár a klíma rendszerbe, világításba és sok minden másba.

Az Alexa megkönnyíti az intelligens otthon minden aspektusának könnyű elérését és vezérlését. Az Alexa segítségével ugyanolyan könnyedén beszélhet olyan alkalmazásokkal, mint a Spotify, akárcsak megkérheti őt, hogy kapcsolja le a villanyt.


Mivel az Amazon technológiája az egyik legelterjedtebb az iparban, a legtöbb intelligens termék zökkenőmentesen integrálódik az Alexával, beleértve a Philips, a Samsung, a Nest és a Schlage által gyártott termékeket is – vagyis Alexa akár bezárhatja a garázsát, bezárhatja az ajtókat is. Ha tudni szeretné, hogy az Alexa működni fog-e egy adott eszközzel, keresse meg a „Works with Amazon Alexa” címkét.

Végső soron Alexa rendelkezik a legjobb harmadik féltől származó integrációkkal ezért szinte bármilyen okos eszköz összeköttethető vele ezáltal hatékony okos otthon rendszerként működik már napjainkban is.


2. Google Assistant okos otthon rendszer

Ha van valódi második helyezett az Alexára, az a Google Assistant. Annak ellenére, hogy a Google Asszisztens kevésbé rendelkezik harmadik féltől származó integrációkkal, gyakran képes megválaszolni az Alexa által feltett kérdéseket és végrehajtani azokat a parancsokat, köszönhetően a Google egyeduralmának a keresési motorok között. Kutatások bizonyítják, hogy a


Például, ha azt mondja az Assistant-nek, hogy „Nem szeretem ezt a dalt” a Spotify-on, akkor az a következőre ugor, míg Alexa egyszerűen azt mondja, hogy „A hüvelykujját felfelé és lefelé nem támogatja a Spotify.” Ezért gyakran elmondható, hogy jobb okos otthon rendszernek és társnak bizonyul, mint Alexa.

Az Assistant integrálható a legtöbb nagy márka termékeivel is, köztük a Philips, a Belkin, az August, a Nest, valamint olyan népszerű alkalmazásokkal, mint a Spotify és az Uber.


3. Wink Hub 2 okos otthon rendszer

Wink Hub 2 az Alexától vagy az Assistant-től eltérően nem rendelkezik márkahűséggel, így különböző intelligens termékmárkákat válogathat és válogathat, és zökkenőmentesen egyesítheti őket egymással.


A Wink Hub 2 támogatja az intelligens otthoni protokollokat, beleértve a Bluetooth LE, a Kidde, a Lutron ClearConnect, a Wi-Fi, a Z-Wave és egyebeket. Ha egy teljesen integrált intelligens otthont szeretne létrehozni, ahol a konyhai és fali készülékek szinkronban vannak, ez lehet a legjobb megoldás. Letöltheti a Wink Hub alkalmazást, és vezérlési parancsokat, például villanykapcsolókat vagy garázskaput is állíthat menet közben a telefonjáról.


KONKLÚZIÓ

Melyik a 3 legjobb okos otthon rendszer? 1. Alexa 2. Google Assistant 3. Wink Hub 2